DRY NEEDLING

Dry Needling is een behandelmethode waarbij er met een specifieke techniek een naald in de verdikkingen van een spier wordt geprikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald die werkt op specifieke punten van de spier, de zogenaamde triggerpunten.

Een triggerpunt is een pijnlijke drukplek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook ‘op afstand’ pijn kan veroorzaken. Een Dry Needling-behandeling is erop gericht om via het aanprikken met een naald deze punten in de spier te doen ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voelt U bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort even op wat mogelijks een soort van ‘kramp’ gevoel kan geven. Daarna ontspant de spier zich meestal onmiddellijk en kan U terug gemakkelijker bewegen. Het kan zijn dat de behandelde zone soms een beetje stijf of vermoeid aanvoelt, dit is meestal van korte duur.

De behandeling kan worden toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren.